Pavusta Suklaaksi

 • Alkuperä

  Vaihe 1

  Alkuperä

  Kaakaopuut kasvavat trooppisilla alueilla. On olemassa kolme päälajiketta: Forastero, joka on kaikista laajimmalle levinnyt lajike ja josta saadaan tavallista, hieman kitkerää kaakaota. Criollo, joka on kaikista herkullisin ja josta tuotetaan erittäin hienostunutta ja vaateliasta makua tyydyttävää kaakaota. Trinitario, on kahden edellisen lajikkeen risteytys, joten siitä saadaan kaakaota, joka on pelkistettyä, mutta hienoa ja korkealaatuista.

 • Sadonkorjuu

  Vaihe 2

  Sadonkorjuu

  Palkojen korjuu tapahtuu kahdesti vuodessa. Välittömästi palkojen keräämisen jälkeen, niiden siemenet poistetaan käsin menetelmällä nimeltä "ecabossage", jossa palko halkaistaan erityistä puista nuijaa apuna käyttäen. Tämän jälkeen siemenet käyvät läpi fermentoinnin ja sen jälkeen 1-2 viikkoa kestävän kuivauksen. Tästä eteenpäin siemeniä kutsutaan kaakaopavuiksi.

 • Paahto

  Vaihe 3

  Paahto

  Kaakaopavut ovat kuin kahvipapuja, sillä niiden maku kehittyy vasta paahtamisen jälkeen. Papujen maun määrittelee se kuinka kauan ja missä lämpötilassa niitä paahdetaan. Tämän jälkeen pavut jauhetaan, jotta voidaan muodostaa kaakaotahnaa tai -massaa.

 • Skonssaus

  Vaihe 4

  Skonssaus

  Suklaa valmistetaan lisäämällä kaakaomassaan sokeria, kaakaovoita ja lopuksi maitoa. Tämän jälkeen massa jauhetaan uudestaan ja sitä sekoitetaan pitkään, kunnes suklaa on pehmeää ja koostumukseltaan tasaista. Tämä menetelmä kulkee nimellä “skonssaus”.

 • Kaakaojauhe ja kaakaovoi

  Vaihe 5

  Kaakaojauhe ja kaakaovoi

  Sekä kaakaojauhe että kaakaovoi saadaan kaakaomassasta. Massaa puristetaan ja suodatetaan nesteen erottamiseksi kiintoaineesta. Nestemäisestä osasta muodostuu kaakaovoita ja kiintoaineesta jauhetaan kaakaojauhetta.