Suklaasanasto

Neuhausin suklaissa on laaja valikoima täytteitä ja makuja.

Kreemi

Täyte, jossa hienostuneesti yhdistyvät voi ja luonnolliset maut muodostaen hienon ja kevyen vaahdon (moussen).

Karamelli

Karamelli on sekoitus, joka syntyy kun kidesokeria keitetään, kunnes se sulaa ja muuttuu paksuksi kirkkaaksi nesteeksi, joka voi väriltään olla kultaisesta syvään ruskeaan.

Konvehtisokeri

Sokerin ja luonnollisten makujen sekoitus, joka vispataan kuohkeaksi ja käytetään sitten konvehtien täytteenä.

Ganache

Täyte, joka valmistetaan sekoittamalla suklaata maidon tai kerman kanssa. Se on koostumukseltaan pehmeää ja vahvasti suklaan makuista (riippuen maidon tai kerman prosentuaalisesta määrästä). Täytteeseen on voitu lisätä luonnollisia makuja, kuten karamellia, likööriä, kahvia, hedelmää tai jotain muuta makua, joka on inspiroinut suklaamestaria.

Gianduja

Sileä, paahdetuista hasselpähkinöistä ja maidosta tai suklaasta valmistettu tahna. Tavallisen konvehtitäytteen ja Giandujan ero on siinä kuinka paljon hasselpähkinää resepti sisältää. Giandujassa on vähintään 20% hasselpähkinää, kun taas konvehtitäytteessä voi olla vähemmänkin. Maitosuklaa, joka lisätään seokseen, antaa sille hienostuneen ja vertaansa vailla olevan pehmeän luonteen.

Marsipaani

Täyte, joka valmistetaan jauhamalla sokeria ja hienoksi jauhettuja manteleita sekaisin, jonka jälkeen sitä voidaan päällystää suklaalla. Neuhaus käyttää marsipaaniinsa vähintään 50% portugalilaisia manteleita, jotka tulevat Farosta; alueelta, joka on tunnettu korkealaatuisista manteleistaan.

Mousse

Sekoitus voita ja suklaata, jotka vatkataan vaahdoksi, jolloin saadaan aikaan kevyt ja kuohkea täyte.

Krokantti

Kova keksi, jossa on vastustamaton maku. Tämä herkku on valmistettu sokerista ja hasselpähkinöistä ja se maistuu karamellille. Krokantti on olennainen ainesosa Neuhausin helmissä “Irrésistibles”: Tentation, Caprice, Désir, Plaisir ja Séduction.

Praliini

Ei tule sekoittaa ranskalaiseen sanaan “praline”, joka tarkoittaa suklaata/konvehtia. Praliini on täyte, joka valmistetaan jauhetuista, paahdetuista ja karamellisoiduista hasselpähkinöistä ja/tai manteleista sokerin kanssa. Suklaata saatetaan joskus lisätä koostumukseen. Neuhausilla on valikoimissaan 20 erilaista praliinia.

Tryffeli

Pehmeä sekoitus suklaata, voita ja sokeria, uitettuna tummassa suklaassa ja pyöriteltynä kaakaojauheessa, kaakaohiutaleissa tai mantelilastuissa. Muoto vaihtelee, mutta yleensä ne ovat pyöreitä. Nämä pienet makunystyröiden innoittajat ovat saatavilla useissa eri mauissa: kahvi, konjakki, murokeksi, Marc de Champagne ja muissa täyteläisissä mauissa.